Σελίδες

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Εκτός οι νηπιαγωγοί από τις προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

Αφαιρέθηκαν οι 600 θέσεις των νηπιαγωγών από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με αποτέλεσμα οι θέσεις να μειωθούν σε 7.400. Οι θέσεις αυτές αφαιρέθηκαν καθώς διαπιστώθηκε ότι κανείς άλλος φορέας εκτός του Υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να προσλάβει νηπιαγωγούς. Οι πιστώσεις που προβλέπονταν για την πρόσληψη νηπιαγωγών μέσω του ΟΑΕΔ μεταφέρθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας το οποίο και πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες μια νέα φάση πρόσληψης αναπληρωτών με πιστώσεις του ΕΣΠΑ αποκλειστικά για τα ολοήμερα νηπιαγωγεία.

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Αθήνα 22 του Οκτώβρη 2013
 
Κύριε Υπουργέ, υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης
Δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και το Υπουργείο Παιδείας αρνούμενο να αντιληφθεί την τραγική πραγματικότητα στον χώρο της εκπαίδευσης, εξακολουθεί να «παίζει» με τα νεύρα και τις αντοχές των εκπαιδευτικών που δοκιμάζονται από τα σκληρά και άδικα μνημονιακά μέτρα.
Αδιαφορώντας για το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί είναι και άνθρωποι με ατομικές αλλά και οικογενειακές υποχρεώσεις, τους υποβάλλει «στο μαρτύριο της σταγόνας», κάνοντας ασκήσεις επί χάρτου σε ότι αφορά τις υπηρεσιακές τους μεταβολές, παρά το γεγονός ότι ακόμα υπάρχουν κενά στα σχολεία.
Με ακατανόητες και εκτός υπηρεσιακής αλλά και κοινής λογικής ενέργειες, θεσμικών αλλά και εξωθεσμικών κέντρων, έχει κατορθώσει να αναστατώσει την εκπαιδευτική κοινότητα. Εκπαιδευτικοί «διώχνονται» από τα σχολεία τους για να αντικατασταθούν από αναπληρωτές, δεν αποσπώνται γιατί δήθεν δεν υπάρχουν κενές θέσεις οι οποίες ξεφυτρώνουν ως δια μαγείας αργότερα, κενά δεν καλύπτονται, αναπληρωτές αλλάζουν τόπο διορισμού, άλλοι μετακινούνται αρκετές ημέρες μετά την τοποθέτησή τους και ενώ ήδη έχουν υποβληθεί σε δυσβάσταχτα έξοδα εγκατάστασης. Προχειρότητα, αδυναμία σχεδιασμού και αναλγησία, χαρακτηρίζουν τις ενέργειές τους.
Την ίδια ώρα βέβαια, κρυφά και χωρίς μοριοδότηση, αποσπώνται χιλιάδες σε μητροπόλεις, βιβλιοθήκες, γραφεία κλπ. Το πελατειακό κράτος σε όλο του το μεγαλείο!!
Η σημερινή συνεδρίαση του Κ.Υ.Σ.Π.Ε., ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής. Εγκρίθηκαν δεκατέσσερις (14) μόλις αιτήσεις αποσπάσεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων,  όχι γιατί δεν υπάρχουν κενά, αλλά γιατί κάποιοι (αν)εγκέφαλοι αποφάσισαν χωρίς μάλιστα να μπουν στον κόπο να το δικαιολογήσουν, ότι αποσπάσεις θα γίνουν μόνο από «πλεονασματικές» περιοχές.
Η Δημοκρατική Συνεργασία εκπαιδευτικών Π.Ε., απαιτεί να γίνουν άμεσα, αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε όλα τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία. Καλεί τους υπεύθυνους να αντιληφθούν τις ευθύνες τους και αν δεν μπορούν να βρουν ή να δημιουργήσουν δρόμους για καλύτερη εκπαίδευση, να ακολουθήσουν τον δύσκολο (πλην όμως έντιμο) δρόμο της παραίτησης. Επιτέλους κάποιος θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για όσα συμβαίνουν.

Από τη Γραμματεία της Δημοκρατικής Συνεργασίας

Αποσπάσεις ειδικοτήτων (β' φάση) από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Ο εμπαιγμός συνεχίζεται...των Δ. Μπράτη και Β. Παλληγιάννη



Αποσπάσεις ειδικοτήτων (β’ φάση) από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ
Ο εμπαιγμός συνεχίζεται…
Νέα συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ στις 4-11- 2013 για τις παραιτήσεις
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Συνεδρίασε σήμερα το ΚΥΣΠΕ, 22/10/2013, προκειμένου να εξετάσει τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων (β’ φάση) Π.Ε, από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.
Ζήσαμε, δυστυχώς, την ίδια κατάσταση που ζήσαμε κατά την εξέταση των αιτήσεων δασκάλων και νηπιαγωγών (α’ και β’ φάση). Με εντολή της πολιτικής ηγεσίας έγιναν αποσπάσεις μόνο από «πλεονασματικές» σε «ελλειμματικές» περιοχές. Έτσι οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων που πήραν απόσπαση ανέρχονται στους 14!!!
Πρόκειται, φυσικά, για νέο εμπαιγμό της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας προς τους εκπαιδευτικούς.
            Ως αιρετοί διαφωνήσαμε και ζητήσαμε να γίνουν οι αποσπάσεις όλων των εκπαιδευτικών Π.Ε. (και δασκάλων και νηπιαγωγών γ’ φάση) με βάση τα πραγματικά κενά. Ενημερώσαμε γι’ αυτό και το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και ζητήσαμε την άμεση παρέμβασή του. Δυστυχώς, όλες οι προσπάθειές μας δεν είχαν αποτέλεσμα.
Θέσαμε, επίσης, και το θέμα και της μη έγκρισης των παραιτήσεων των εκπαιδευτικών Π.Ε.  για σοβαρούς λόγους υγείας και ο Πρόεδρος του ΚΥΣΠΕ δεσμεύτηκε ότι γι΄ αυτό το θέμα θα γίνει νέα συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ τη Δευτέρα 4 Νοέμβρη 2013. 
Για ενημέρωσή σας, σας κοινοποιούμε τα ονόματα των συναδέλφων που ικανοποιήθηκε η αίτησή τους.

Α/Α
ΑΜ
ΕΠΩΝΥΜΟ
ΟΝΟΜΑ
ΜΟΡΙΑ
ΠΥΣΠΕ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ
ΠΥΣΠΕ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ
1
612454
ΓΕΡΟΔΗΜΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
30,875
ΛΕΥΚΑΔΑ
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
2
590020
ΔΕΚΑΝΕΑ
ΙΩΑΝΝΑ
45
ΞΑΝΘΗ
ΔΡΑΜΑ
3
612530
ΚΑΤΖΑΡΑ
ΓΕΩΡΓΙΑ
23,125
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
4
577587
ΚΑΤΡΑΜΑΔΑ
ΦΩΤΕΙΝΗ
61
ΚΙΛΚΙΣ
Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
5
612498
ΛΙΑΣΚΟΥ
ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ
30,875
ΛΕΥΚΑΔΑ
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
6
612279
ΜΠΕΚΑΡΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
21,125
ΛΕΥΚΑΔΑ
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
7
619969
ΜΥΛΩΝΑ
ΕΥΘΥΜΙΑ
44,333
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
ΑΧΑΙΑ
8
580341
ΠΑΛΛΑ
ΣΤΑΜΑΤΙΑ
46,875
ΚΙΛΚΙΣ
Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
9
587660
ΠΑΥΛΑΤΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΕΥΤΕΡΠΗ
40,5
ΛΑΡΙΣΑΣ
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
10
592641
ΠΑΥΛΙΔΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
50,75
ΑΡΚΑΔΙΑ
ΗΜΑΘΙΑ
11
616002
ΣΑΜΑΡΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
39,875
ΑΡΚΑΔΙΑ
Β ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
12
612389
ΤΖΟΒΑΡΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
48,875
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
13
619814
ΦΑΡΜΑΚΗΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
36,75
ΑΡΚΑΔΙΑ
Β ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
14
576864
ΦΙΤΣΙΟΣ
ΔΑΝΙΗΛ
53
ΚΙΛΚΙΣ
Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Οι αιρετοί του ΚΥΣΠΕ
Δημήτρης Μπράτης
Βασίλης Παληγιάννης 

22 Οκτ 2013

ΔΟΕ: Να αρθεί η αδικία τώρα

Κύριε Υπουργέ,
Στις συνεχείς παρεμβάσεις μας, στις συναντήσεις που είχαμε και στα κείμενα που σας αποστείλαμε, σας ζητήσαμε επίμονα να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα για απόσπαση συναδέλφων μας από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει ικανοποιηθεί αυτό το αίτημα παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετά λειτουργικά κενά. Συγχρόνως παρατηρήθηκε το φαινόμενο σε περιοχές που υπήρχαν λειτουργικά κενά αντί να ικανοποιηθούν τα αιτήματα απόσπασης καλύφθηκαν από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Σήμερα πραγματοποιείται συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ και όπως μας πληροφόρησαν οι δυο αιρετοί μας εκπρόσωποι ελάχιστες θα είναι οι αποσπάσεις που θα πραγματοποιηθούν (πληροφορηθήκαμε για μόλις 14 αποσπάσεις!) για συναδέλφους ειδικοτήτων.

Θεωρούμε αδιανόητο το γεγονός ότι, στο όνομα των όποιων μετατάξεων που έφεραν αναστάτωση και αδικίες, αγνοούνται επιδεικτικά αιτήσεις που έχουν υποβάλει εκπαιδευτικοί που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα υγείας καθώς και τεράστια οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα.


Σας καλούμε να δώσετε άμεσα εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου να εξεταστούν οι αιτήσεις των συναδέλφων ώστε να αρθεί η πολύ μεγάλη αδικία που υφίστανται εδώ και αρκετούς μήνες.

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Προσλήψεις αναπληρωτών

Προσλήψεις Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ60-Νηπιαγωγών και ΠΕ70-Δασκάλων στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Υποστήριξη των Ολοήμερων Σχολείων (Β) - Άξονας Προτεραιότητας 1», «Υποστήριξη των Ολοήμερων Σχολείων (Β) - Άξονας Προτεραιότητας 2» και «Υποστήριξη των Ολοήμερων Σχολείων (Β) - Άξονας Προτεραιότητας 3» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» για το διδακτικό έτος 2013-2014.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι, για το σχολικό έτος 2013-2014, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές, 414 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών για την κάλυψη λειτουργικών κενών αποκλειστικά και μόνον στο Ολοήμερο Τμήμα των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων και 100εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων για την κάλυψη λειτουργικών κενών αποκλειστικά και μόνον στο απογευματινό πρόγραμμα των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων, στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Υποστήριξη των Ολοήμερων Σχολείων (Β) - Άξονας Προτεραιότητας 1», «Υποστήριξη των Ολοήμερων Σχολείων (Β) - Άξονας Προτεραιότητας 2» και «Υποστήριξη των Ολοήμερων Σχολείων (Β) - Άξονας Προτεραιότητας 3» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» για το διδακτικό έτος 2013-2014.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013όπου και θα τοποθετηθούν προσωρινά με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
Σημειώνεται ότι ως ημερομηνία πρόσληψης των προσωρινών αναπληρωτών λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για τον πίνακα με τα ονόματα πατήστε εδώ.

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013


Για νέες προσλήψεις αναπληρωτών μας πληροφορεί ο αιρετός Παληγιάννης Β.

Παληγιάννης Βασίλειος
Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε.                   


Νέες Προσλήψεις Αναπληρωτών
Πληροφορίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας αναφέρουν,  ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία η διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ.
Συγκεκριμένα πρόκειται να προσληφθούν 380 νηπιαγωγοί για την κάλυψη αναγκών ολοήμερων νηπιαγωγείων, 122 δάσκαλοι για την κάλυψη αναγκών ολοήμερων δημοτικών σχολείων και 400 δάσκαλοι για Τάξεις Υποδοχής.
Θεωρείται, αν και με αρκετή καθυστέρηση, ως θετική αυτή η εξέλιξη, ελπίζοντας πως θα βρεθεί τρόπος κάλυψης και των υπολοίπων αναγκών της Εκπαίδευσης.


Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Για να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα...

Προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για Νηπιαγωγούς ΤΕΛΟΣ.
Αυτά μου είπαν πριν λίγο τόσο η Γενική Δντρια του Υπουργείου ,όσο και ο προιστάμενος της Ε.Υ.Ε. (Ειδικής Υπηρεσίας εφαρμογής Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων). Ο λόγος…αυτός που έγραφα όλες τις μέρες .
Δεν μπορεί στα δημόσια νηπιαγωγεία να προσλάβει, ως νηπιαγωγούς, άλλος φορέας πλην του Υπουργείου Παιδείας. Τώρα η διαχειριστική αρχή κάνει προσπάθεια μεταφοράς των πιστώσεων στο υπουργείο παιδείας κι αν αυτό γίνει σήμερα (το περιμένουν από μέρα σε μέρα μου είπαν) , θα γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών για τα ολοήμερα Νηπιαγωγεία.
Υ.Γ. Σ όσους”λοιδορούσαν” αυτές τις μέρες ,την τοποθέτησή μου αυτή,τους συστήνω να μελετούν καλύτερα τους Νόμους και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας,ιδιαίτερα όταν αυτές προέρχονται μετά από προσφυγή της Ομοσπονδίας.
πηγή…. https://www.facebook.com/d.mpratis/posts/534545886624294?notif_t=notify_me
Το τεχνικό δελτίο πρόσληψης αναπληρωτών νηπιαγωγών, μέσω του υπουργείου παιδείας, για τα ολοήμερα νηπιαγωγεία ετοιμάζεται.
Ταυτόχρονα ετοιμάζεται και η μεταφορά των πιστώσεων από τον ΟΑΕΔ στο Παιδείας. Θέλει μια δυο μέρες μου είπαν.
https://www.facebook.com/d.mpratis/posts/534581369954079?notif_t=notify_me
Ο Αιρετός Δ. Μπράτης με χθεσινό μήνυμα του και κρατώντας κάθε επιφύλαξη είχε ενημερώσει ως εξής : Αύριο θα ξεκαθαρίσει το θέμα με τις προσλήψεις στην ΠΕ και κυρίως τι θα γίνει με τα κενά στα Νηπιαγωγεία.Ψάχνουν πιστώσεις από το ΕΣΠΑ γιατί του κρατικού προυπολογισμού έχουν σχεδόν εξαντληθεί.
“Μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη μια πληροφορία που μόλις έμαθα. Σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο αποφάσισαν πως τα κενά στα νηπιαγωγεία δεν μπορούν να καλυφθούν μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ ,αφού υπάρχουν συνταγματικά και νομικά προβλήματα,και ψάχνουν να βρουν πιστώσεις από το ΕΣΠΑ,όπως έγινε και με τους δασκάλους.
Αύριο θα έχει ξεκαθαρίσειτο θέμα…. Προσοχή: Επαναλαμβάνω με κάθε επιφύλαξη… Ας κρατάμε καλύτερα μικρό καλάθι.
Προσλήψεις ειδικοτήτων στην ΠΕ θα γίνουν μέσω του ΕΣΠΑ,αφού γίνει η β φάση των αποσπάσεων που προσδιορίζεται για την επόμενη Δευτέρα”
https://www.facebook.com/d.mpratis
Μπράτης Δημήτρης
     
Αρ. Πρωτ. 275                       Αθήνα 14/10/2013
Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
Καταγγελία για διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης
και τις προσλήψεις μέσω προγραμμάτων «κοινωφελούς εργασίας» του Ο.Α.Ε.Δ.
                Διανύουμε το δεύτερο μήνα «λειτουργίας» των σχολείων, στη σχολική χρονιά που, δίχως καμία υπερβολή, μπορεί να χαρακτηριστεί ως χρονιά της, ακόμα και, εκτός νόμου λειτουργίας της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ στα πλαίσια ενός αντιεκπαιδευτικού σχεδιασμού διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης και πλήρους ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.
                Έγγραφα του ΥΠΑΙΘ βαφτίζονται Υπουργικές αποφάσεις, οι νόμοι και οι δημοκρατικοί θεσμοί καταστρατηγούνται από Διευθυντές Εκπαίδευσης και Περιφερειακούς Διευθυντές, που μόνοι τους υπολογίζουν «πλεονάσματα» εκπαιδευτικών και «υπεραριθμίες», μόνοι τους μετακινούν, παράνομα, μόνιμους εκπαιδευτικούς για να τοποθετήσουν στη θέση τους αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ, μόνοι τους αλλάζουν, αυθαίρετα, τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών...
                Ένας ακόμη κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα της ανομίας είναι και η προσπάθεια του Υπουργείου να προσλάβει νηπιαγωγούς στα δημόσια νηπιαγωγεία από το «παράθυρο» ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ και Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και ΚΕΔΔΥ.
                Το θράσος της πολιτικής ηγεσίας φτάνει, εδώ, ως την παραβίαση ακόμη και του ίδιου του Συντάγματος που στο άρθρο 16 ορίζει ρητά την Παιδεία ως «βασική αποστολή του κράτους».
                Με βάση τη συνταγματική επιταγή ορίζεται πάντα μέσω νόμων ο τρόπος πρόσληψης των εκπαιδευτικών. Το ίδιο συμβαίνει και με τον τελευταίο νόμο που αφορά διορισμούς εκπαιδευτικών (Ν.3848/2010, άρθρα 4 και 5) όπου σαφέστατα ορίζεται πως οι διορισμοί πραγματοποιούνται με βάση τη σειρά των εκπαιδευτικών στον τελικό πίνακα κατάταξής τους.
                Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ σφυρίζει αδιάφορα παρά το γεγονός ότι το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει κατ' επανάληψη τονίσει την ανάγκη προσλήψεων αναπληρωτών νηπιαγωγών, αφού το ΥΠΑΙΘ δεν πραγματοποίησε ούτε μισό διορισμό εκπαιδευτικών, φέτος, ώστε να καλυφθούν τα τεράστια κενά στην Προσχολική Αγωγή , οδηγεί τις εξελίξεις στις ουρές των ανέργων του ΟΑΕΔ.
Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και είναι αυτή που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εκπαίδευσης. Τα κενά στην εκπαίδευση πρέπει να καλυφθούν άμεσα με μόνιμους διορισμούς. Αξίζει να αναφέρουμε ότι εκκρεμεί ακόμη η πρόσληψη νηπιαγωγών που είναι επιτυχόντες στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008!!!
                Η πολιτική ηγεσία οφείλει να απαντήσει ξεκάθαρα για το αν προτίθεται να εμφανιστεί πως, τάχα, καλύπτει τα κενά στα νηπιαγωγεία, αλλά και σε ΚΕΔΔΥ και ΣΜΕΑΕ, μέσα από τα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» του ΟΑΕΔ χρηματοδότησης ΕΣΠΑ, καθιερώνοντας την πλήρη ελαστικοποίηση της εργασίας με όρους  και αμοιβές πλήρους απαξίωσης!!!
                Οφείλει να δηλώσει, επί της ουσίας, εάν σέβεται τη συνταγματική νομιμότητα.
                Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εδώ και καιρό έχει επισημάνει τον ολισθηρό δρόμο που ακολουθεί η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ. Η αδιέξοδη πολιτική της έχει ξεθεμελιώσει τη δημόσια εκπαίδευση και έχει οδηγήσει σε απόγνωση μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα αναδείξαμε και καταγγείλαμε τη νοσηρή αυτή πραγματικότητα με τις αποφάσεις μας, προχωρήσαμε σε κινητοποιήσεις καθώς και σε εξώδικες διαμαρτυρίες.
                Δυστυχώς, το Υπουργείο και η κυβέρνηση κωφεύουν. Κι αφού έθεσαν σε διαθεσιμότητα, μετέταξαν με το έτσι θέλω και μετακίνησαν αυθαίρετα εκπαιδευτικούς, τώρα ετοιμάζουν το τελειωτικό χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις.
                Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δε θα τους το επιτρέψει. Με δυναμικές κινητοποιήσεις αλλά και χρήση κάθε μέσου που μας παρέχει ο νόμος θα χτυπήσουμε την ολέθρια πολιτική τους.
  • Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
  • ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ
ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  • ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ
ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
 ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
Για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
      Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας
Κόκκινος Χαράλαμπος                                     Κικινής Θανάσης 

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 
Η προσχολική εκπαίδευση όμηρος της πολιτικής που εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από τακτικές απαξίωσης, πληρώνει για ακόμη μια φορά μεγάλο τίμημα. Οι μηδενικοί διορισμοί και οι ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών δημιούργησαν τεράστιο αριθμό κενών στα νηπιαγωγεία.
Τα εκατοντάδες αυτά κενά, που εξακολουθούν να υπάρχουν μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη, υποβαθμίζουν και οδηγούν στην αναστολή λειτουργίας δεκάδες νηπιαγωγεία, αποκλείοντας χιλιάδες προνήπια από το δημόσιο σχολείο ενώ ταυτόχρονα, ολοήμερα τμήματα δεν λειτουργούν οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες και όλα αυτά εξαιτίας της μη πρόσληψης του απαραίτητου αριθμού Νηπιαγωγών, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά.
Μέσα σε αυτό το κλίμα της υποβάθμισης της εκπαίδευσης και του ευτελισμού της ζωής των νηπιαγωγών, ένα νέο χτύπημα πάει να δώσει τη χαριστική βολή στις εργασιακές σχέσεις στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο. Το Υπουργείο επιχειρεί να εφαρμόσει μια νέα φόρμουλα για την κάλυψη των κενών, «αξιοποιώντας» χρηματοδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ, για την καταπολέμησης της ανεργίας σε διάφορες ειδικότητες, μεταξύ των οποίων και οι νηπιαγωγοί. Προκηρύσσει την πρόσληψη, μέσω Ο.Α.Ε.Δ., 600 νηπιαγωγών, με σύμβαση 6 ή 7 μηνών και μισθό από 427 έως 490 ευρώ, που αποδίδεται με την ολοκλήρωση του προγράμματος και δεν προσμετρείται ως συντάξιμος χρόνος.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως η  πρόσληψη εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία από άλλο φορέα, πλην του Υπουργείου Παιδείας, είναι παράνομη και αντισυνταγματική. Κανείς άλλος πλην αυτού δεν μπορεί να κάνει προσλήψεις εκπαιδευτικών στα Δημόσια Σχολεία. Το θέμα που άνοιξε είναι ιδιαίτερα σοβαρό, αφού είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της εκπαίδευσης, μετά το Σύνταγμα του 1911, που γίνεται προσπάθεια καταστρατήγησης του τρόπου πρόσληψης εκπαιδευτικών.
Δεν πρόκειται όμως για ακόμη ένα μπάλωμα στη ρακένδυτη εκπαίδευση, είναι μια ενέργεια, που επιχειρεί να εγκαινιάσει μια νέα μορφή εργασιακής σχέσης στο χώρο της εκπαίδευσης, μια ενέργεια σκόπιμη και μελετημένη.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καταγγέλλει την παράνομη αυτή ενέργεια, την ισοπέδωση των εκπαιδευτικών, την διάλυση της εκπαίδευσης!!
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καταγγέλλει την πολιτική των αντιφάσεων, της προχειρότητας, της αναξιοκρατίας της μετατροπής της εκπαίδευσης σε εποχικό εμπορικό προϊόν!!
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ:
•          Την κάλυψη όλων των κενών με προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών νηπιαγωγών, μέσω του Υπουργείου Παιδείας.
•          Την άμεση κατάργηση αυτών των προγραμμάτων και τη μεταφορά των σχετικών πιστώσεων στο Υπουργείο Παιδείας.
Ολόκληρος ο κλάδος, με τους αγώνες του, σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψει την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και τη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Παράλληλα θα αξιοποιήσει όλα τα νομικά μέσα, έτσι ώστε να γίνει σαφές και στα στελέχη εκπαίδευσης ( Περ. Δ/ντές, Δ/ντές Εκπαίδευσης ) πως τυχόν αποδοχή τέτοιων προσλήψεων είναι παράνομη και αντισυνταγματική με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Θα είμαστε μπροστά στον αγώνα ενάντια στη διάλυση του Δημόσιου σχολείου !!
Θα είμαστε μπροστά στην διεκδίκηση μιας αναβαθμισμένης προσχολικής εκπαίδευσης !!

 Από τη Γραμματεία της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Π Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Η προσχολική εκπαίδευση όμηρος της πολιτικής που εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από τακτικές απαξίωσης, πληρώνει για ακόμη μια φορά μεγάλο τίμημα. Οι μηδενικοί διορισμοί και οι ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών δημιούργησαν τεράστιο αριθμό κενών στα νηπιαγωγεία. Τα εκατοντάδες αυτά κενά, που εξακολουθούν να υπάρχουν μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη, υποβαθμίζουν και οδηγούν στην αναστολή λειτουργίας δεκάδες νηπιαγωγεία, αποκλείοντας χιλιάδες προνήπια από το δημόσιο σχολείο ενώ ταυτόχρονα, ολοήμερα τμήματα δεν λειτουργούν οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες και όλα αυτά εξαιτίας της μη πρόσληψης του απαραίτητου αριθμού Νηπιαγωγών, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά. Μέσα σε αυτό το κλίμα της υποβάθμισης της εκπαίδευσης και του ευτελισμού της ζωής των νηπιαγωγών, ένα νέο χτύπημα πάει να δώσει τη χαριστική βολή στις εργασιακές σχέσεις στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο. Το Υπουργείο επιχειρεί να εφαρμόσει μια νέα φόρμουλα για την κάλυψη των κενών, «αξιοποιώντας» χρηματοδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ, για την καταπολέμησης της ανεργίας σε διάφορες ειδικότητες, μεταξύ των οποίων και οι νηπιαγωγοί. Προκηρύσσει την πρόσληψη, μέσω Ο.Α.Ε.Δ., 600 νηπιαγωγών, με σύμβαση 6 ή 7 μηνών και μισθό από 427 έως 490 ευρώ, που αποδίδεται με την ολοκλήρωση του προγράμματος και δεν προσμετρείται ως συντάξιμος χρόνος. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως η πρόσληψη εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία από άλλο φορέα, πλην του Υπουργείου Παιδείας, είναι παράνομη και αντισυνταγματική. Κανείς άλλος πλην αυτού δεν μπορεί να κάνει προσλήψεις εκπαιδευτικών στα Δημόσια Σχολεία. Το θέμα που \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"άνοιξε\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" είναι ιδιαίτερα σοβαρό, αφού είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της εκπαίδευσης, μετά το Σύνταγμα του 1911, που γίνεται προσπάθεια καταστρατήγησης του τρόπου πρόσληψης εκπαιδευτικών. Δεν πρόκειται όμως για ακόμη ένα μπάλωμα στη ρακένδυτη εκπαίδευση, είναι μια ενέργεια, που επιχειρεί να εγκαινιάσει μια νέα μορφή εργασιακής σχέσης στο χώρο της εκπαίδευσης, μια ενέργεια σκόπιμη και μελετημένη. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καταγγέλλει την παράνομη αυτή ενέργεια, την ισοπέδωση των εκπαιδευτικών, την διάλυση της εκπαίδευσης!! Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καταγγέλλει την πολιτική των αντιφάσεων, της προχειρότητας, της αναξιοκρατίας της μετατροπής της εκπαίδευσης σε εποχικό εμπορικό προϊόν!! Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ: • Την κάλυψη όλων των κενών με προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών νηπιαγωγών, μέσω του Υπουργείου Παιδείας. • Την άμεση κατάργηση αυτών των προγραμμάτων και τη μεταφορά των σχετικών πιστώσεων στο Υπουργείο Παιδείας. Ολόκληρος ο κλάδος, με τους αγώνες του, σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψει την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και τη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Παράλληλα θα αξιοποιήσει όλα τα νομικά μέσα, έτσι ώστε να γίνει σαφές και στα στελέχη εκπαίδευσης ( Περ. Δ/ντές, Δ/ντές Εκπαίδευσης ) πως τυχόν αποδοχή τέτοιων προσλήψεων είναι παράνομη και αντισυνταγματική με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Θα είμαστε μπροστά στον αγώνα ενάντια στη διάλυση του Δημόσιου σχολείου !! Θα είμαστε μπροστά στην διεκδίκηση μιας αναβαθμισμένης προσχολικής εκπαίδευσης !! Από τη Γραμματεία της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣΔιαβάστε περισσότερα: Προγράμματα ΟΑΕΔ για «κοινωφελή εργασία» στην Προσχολική Αγωγή. Κάτω τα χέρια από το Δημόσιο Νηπιαγωγείο
Π Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Η προσχολική εκπαίδευση όμηρος της πολιτικής που εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από τακτικές απαξίωσης, πληρώνει για ακόμη μια φορά μεγάλο τίμημα. Οι μηδενικοί διορισμοί και οι ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών δημιούργησαν τεράστιο αριθμό κενών στα νηπιαγωγεία. Τα εκατοντάδες αυτά κενά, που εξακολουθούν να υπάρχουν μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη, υποβαθμίζουν και οδηγούν στην αναστολή λειτουργίας δεκάδες νηπιαγωγεία, αποκλείοντας χιλιάδες προνήπια από το δημόσιο σχολείο ενώ ταυτόχρονα, ολοήμερα τμήματα δεν λειτουργούν οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες και όλα αυτά εξαιτίας της μη πρόσληψης του απαραίτητου αριθμού Νηπιαγωγών, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά. Μέσα σε αυτό το κλίμα της υποβάθμισης της εκπαίδευσης και του ευτελισμού της ζωής των νηπιαγωγών, ένα νέο χτύπημα πάει να δώσει τη χαριστική βολή στις εργασιακές σχέσεις στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο. Το Υπουργείο επιχειρεί να εφαρμόσει μια νέα φόρμουλα για την κάλυψη των κενών, «αξιοποιώντας» χρηματοδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ, για την καταπολέμησης της ανεργίας σε διάφορες ειδικότητες, μεταξύ των οποίων και οι νηπιαγωγοί. Προκηρύσσει την πρόσληψη, μέσω Ο.Α.Ε.Δ., 600 νηπιαγωγών, με σύμβαση 6 ή 7 μηνών και μισθό από 427 έως 490 ευρώ, που αποδίδεται με την ολοκλήρωση του προγράμματος και δεν προσμετρείται ως συντάξιμος χρόνος. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως η πρόσληψη εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία από άλλο φορέα, πλην του Υπουργείου Παιδείας, είναι παράνομη και αντισυνταγματική. Κανείς άλλος πλην αυτού δεν μπορεί να κάνει προσλήψεις εκπαιδευτικών στα Δημόσια Σχολεία. Το θέμα που \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"άνοιξε\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" είναι ιδιαίτερα σοβαρό, αφού είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της εκπαίδευσης, μετά το Σύνταγμα του 1911, που γίνεται προσπάθεια καταστρατήγησης του τρόπου πρόσληψης εκπαιδευτικών. Δεν πρόκειται όμως για ακόμη ένα μπάλωμα στη ρακένδυτη εκπαίδευση, είναι μια ενέργεια, που επιχειρεί να εγκαινιάσει μια νέα μορφή εργασιακής σχέσης στο χώρο της εκπαίδευσης, μια ενέργεια σκόπιμη και μελετημένη. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καταγγέλλει την παράνομη αυτή ενέργεια, την ισοπέδωση των εκπαιδευτικών, την διάλυση της εκπαίδευσης!! Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καταγγέλλει την πολιτική των αντιφάσεων, της προχειρότητας, της αναξιοκρατίας της μετατροπής της εκπαίδευσης σε εποχικό εμπορικό προϊόν!! Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ: • Την κάλυψη όλων των κενών με προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών νηπιαγωγών, μέσω του Υπουργείου Παιδείας. • Την άμεση κατάργηση αυτών των προγραμμάτων και τη μεταφορά των σχετικών πιστώσεων στο Υπουργείο Παιδείας. Ολόκληρος ο κλάδος, με τους αγώνες του, σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψει την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και τη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Παράλληλα θα αξιοποιήσει όλα τα νομικά μέσα, έτσι ώστε να γίνει σαφές και στα στελέχη εκπαίδευσης ( Περ. Δ/ντές, Δ/ντές Εκπαίδευσης ) πως τυχόν αποδοχή τέτοιων προσλήψεων είναι παράνομη και αντισυνταγματική με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Θα είμαστε μπροστά στον αγώνα ενάντια στη διάλυση του Δημόσιου σχολείου !! Θα είμαστε μπροστά στην διεκδίκηση μιας αναβαθμισμένης προσχολικής εκπαίδευσης !! Από τη Γραμματεία της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣΔιαβάστε περισσότερα: Προγράμματα ΟΑΕΔ για «κοινωφελή εργασία» στην Προσχολική Αγωγή. Κάτω τα χέρια από το Δημόσιο Νηπιαγωγείο
Προγράμματα ΟΑΕΔ για «κοινωφελή εργασία» στην Προσχολική Αγωγή. Κάτω τα χέρια από το Δημόσιο Νηπιαγωγείο Π Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Η προσχολική εκπαίδευση όμηρος της πολιτικής που εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από τακτικές απαξίωσης, πληρώνει για ακόμη μια φορά μεγάλο τίμημα. Οι μηδενικοί διορισμοί και οι ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών δημιούργησαν τεράστιο αριθμό κενών στα νηπιαγωγεία. Τα εκατοντάδες αυτά κενά, που εξακολουθούν να υπάρχουν μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη, υποβαθμίζουν και οδηγούν στην αναστολή λειτουργίας δεκάδες νηπιαγωγεία, αποκλείοντας χιλιάδες προνήπια από το δημόσιο σχολείο ενώ ταυτόχρονα, ολοήμερα τμήματα δεν λειτουργούν οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες και όλα αυτά εξαιτίας της μη πρόσληψης του απαραίτητου αριθμού Νηπιαγωγών, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά. Μέσα σε αυτό το κλίμα της υποβάθμισης της εκπαίδευσης και του ευτελισμού της ζωής των νηπιαγωγών, ένα νέο χτύπημα πάει να δώσει τη χαριστική βολή στις εργασιακές σχέσεις στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο. Το Υπουργείο επιχειρεί να εφαρμόσει μια νέα φόρμουλα για την κάλυψη των κενών, «αξιοποιώντας» χρηματοδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ, για την καταπολέμησης της ανεργίας σε διάφορες ειδικότητες, μεταξύ των οποίων και οι νηπιαγωγοί. Προκηρύσσει την πρόσληψη, μέσω Ο.Α.Ε.Δ., 600 νηπιαγωγών, με σύμβαση 6 ή 7 μηνών και μισθό από 427 έως 490 ευρώ, που αποδίδεται με την ολοκλήρωση του προγράμματος και δεν προσμετρείται ως συντάξιμος χρόνος. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως η πρόσληψη εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία από άλλο φορέα, πλην του Υπουργείου Παιδείας, είναι παράνομη και αντισυνταγματική. Κανείς άλλος πλην αυτού δεν μπορεί να κάνει προσλήψεις εκπαιδευτικών στα Δημόσια Σχολεία. Το θέμα που \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"άνοιξε\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" είναι ιδιαίτερα σοβαρό, αφού είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της εκπαίδευσης, μετά το Σύνταγμα του 1911, που γίνεται προσπάθεια καταστρατήγησης του τρόπου πρόσληψης εκπαιδευτικών. Δεν πρόκειται όμως για ακόμη ένα μπάλωμα στη ρακένδυτη εκπαίδευση, είναι μια ενέργεια, που επιχειρεί να εγκαινιάσει μια νέα μορφή εργασιακής σχέσης στο χώρο της εκπαίδευσης, μια ενέργεια σκόπιμη και μελετημένη. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καταγγέλλει την παράνομη αυτή ενέργεια, την ισοπέδωση των εκπαιδευτικών, την διάλυση της εκπαίδευσης!! Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καταγγέλλει την πολιτική των αντιφάσεων, της προχειρότητας, της αναξιοκρατίας της μετατροπής της εκπαίδευσης σε εποχικό εμπορικό προϊόν!! Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ: • Την κάλυψη όλων των κενών με προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών νηπιαγωγών, μέσω του Υπουργείου Παιδείας. • Την άμεση κατάργηση αυτών των προγραμμάτων και τη μεταφορά των σχετικών πιστώσεων στο Υπουργείο Παιδείας. Ολόκληρος ο κλάδος, με τους αγώνες του, σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψει την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και τη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Παράλληλα θα αξιοποιήσει όλα τα νομικά μέσα, έτσι ώστε να γίνει σαφές και στα στελέχη εκπαίδευσης ( Περ. Δ/ντές, Δ/ντές Εκπαίδευσης ) πως τυχόν αποδοχή τέτοιων προσλήψεων είναι παράνομη και αντισυνταγματική με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Θα είμαστε μπροστά στον αγώνα ενάντια στη διάλυση του Δημόσιου σχολείου !! Θα είμαστε μπροστά στην διεκδίκηση μιας αναβαθμισμένης προσχολικής εκπαίδευσης !! Από τη Γραμματεία της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ o3JLotn9Jw4 Διαβάστε περισσότερα: Προγράμματα ΟΑΕΔ για «κοινωφελή εργασία» στην Προσχολική Αγωγή. Κάτω τα χέρια από το Δημόσιο Νηπιαγωγείο
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Η προσχολική εκπαίδευση όμηρος της πολιτικής που εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από τακτικές απαξίωσης, πληρώνει για ακόμη μια φορά μεγάλο τίμημα. Οι μηδενικοί διορισμοί και οι ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών δημιούργησαν τεράστιο αριθμό κενών στα νηπιαγωγεία. Τα εκατοντάδες αυτά κενά, που εξακολουθούν να υπάρχουν μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη, υποβαθμίζουν και οδηγούν στην αναστολή λειτουργίας δεκάδες νηπιαγωγεία, αποκλείοντας χιλιάδες προνήπια από το δημόσιο σχολείο ενώ ταυτόχρονα, ολοήμερα τμήματα δεν λειτουργούν οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες και όλα αυτά εξαιτίας της μη πρόσληψης του απαραίτητου αριθμού Νηπιαγωγών, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά. Μέσα σε αυτό το κλίμα της υποβάθμισης της εκπαίδευσης και του ευτελισμού της ζωής των νηπιαγωγών, ένα νέο χτύπημα πάει να δώσει τη χαριστική βολή στις εργασιακές σχέσεις στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο. Το Υπουργείο επιχειρεί να εφαρμόσει μια νέα φόρμουλα για την κάλυψη των κενών, «αξιοποιώντας» χρηματοδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ, για την καταπολέμησης της ανεργίας σε διάφορες ειδικότητες, μεταξύ των οποίων και οι νηπιαγωγοί. Προκηρύσσει την πρόσληψη, μέσω Ο.Α.Ε.Δ., 600 νηπιαγωγών, με σύμβαση 6 ή 7 μηνών και μισθό από 427 έως 490 ευρώ, που αποδίδεται με την ολοκλήρωση του προγράμματος και δεν προσμετρείται ως συντάξιμος χρόνος. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως η πρόσληψη εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία από άλλο φορέα, πλην του Υπουργείου Παιδείας, είναι παράνομη και αντισυνταγματική. Κανείς άλλος πλην αυτού δεν μπορεί να κάνει προσλήψεις εκπαιδευτικών στα Δημόσια Σχολεία. Το θέμα που \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"άνοιξε\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" είναι ιδιαίτερα σοβαρό, αφού είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της εκπαίδευσης, μετά το Σύνταγμα του 1911, που γίνεται προσπάθεια καταστρατήγησης του τρόπου πρόσληψης εκπαιδευτικών. Δεν πρόκειται όμως για ακόμη ένα μπάλωμα στη ρακένδυτη εκπαίδευση, είναι μια ενέργεια, που επιχειρεί να εγκαινιάσει μια νέα μορφή εργασιακής σχέσης στο χώρο της εκπαίδευσης, μια ενέργεια σκόπιμη και μελετημένη. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καταγγέλλει την παράνομη αυτή ενέργεια, την ισοπέδωση των εκπαιδευτικών, την διάλυση της εκπαίδευσης!! Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καταγγέλλει την πολιτική των αντιφάσεων, της προχειρότητας, της αναξιοκρατίας της μετατροπής της εκπαίδευσης σε εποχικό εμπορικό προϊόν!! Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ: • Την κάλυψη όλων των κενών με προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών νηπιαγωγών, μέσω του Υπουργείου Παιδείας. • Την άμεση κατάργηση αυτών των προγραμμάτων και τη μεταφορά των σχετικών πιστώσεων στο Υπουργείο Παιδείας. Ολόκληρος ο κλάδος, με τους αγώνες του, σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψει την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και τη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Παράλληλα θα αξιοποιήσει όλα τα νομικά μέσα, έτσι ώστε να γίνει σαφές και στα στελέχη εκπαίδευσης ( Περ. Δ/ντές, Δ/ντές Εκπαίδευσης ) πως τυχόν αποδοχή τέτοιων προσλήψεων είναι παράνομη και αντισυνταγματική με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Θα είμαστε μπροστά στον αγώνα ενάντια στη διάλυση του Δημόσιου σχολείου !! Θα είμαστε μπροστά στην διεκδίκηση μιας αναβαθμισμένης προσχολικής εκπαίδευσης !! Από τη Γραμματεία της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ o3JLotn9Jw4 Διαβάστε περισσότερα: Προγράμματα ΟΑΕΔ για «κοινωφελή εργασία» στην Προσχολική Αγωγή. Κάτω τα χέρια από το Δημόσιο Νηπιαγωγείο
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Η προσχολική εκπαίδευση όμηρος της πολιτικής που εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από τακτικές απαξίωσης, πληρώνει για ακόμη μια φορά μεγάλο τίμημα. Οι μηδενικοί διορισμοί και οι ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών δημιούργησαν τεράστιο αριθμό κενών στα νηπιαγωγεία. Τα εκατοντάδες αυτά κενά, που εξακολουθούν να υπάρχουν μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη, υποβαθμίζουν και οδηγούν στην αναστολή λειτουργίας δεκάδες νηπιαγωγεία, αποκλείοντας χιλιάδες προνήπια από το δημόσιο σχολείο ενώ ταυτόχρονα, ολοήμερα τμήματα δεν λειτουργούν οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες και όλα αυτά εξαιτίας της μη πρόσληψης του απαραίτητου αριθμού Νηπιαγωγών, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά. Μέσα σε αυτό το κλίμα της υποβάθμισης της εκπαίδευσης και του ευτελισμού της ζωής των νηπιαγωγών, ένα νέο χτύπημα πάει να δώσει τη χαριστική βολή στις εργασιακές σχέσεις στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο. Το Υπουργείο επιχειρεί να εφαρμόσει μια νέα φόρμουλα για την κάλυψη των κενών, «αξιοποιώντας» χρηματοδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ, για την καταπολέμησης της ανεργίας σε διάφορες ειδικότητες, μεταξύ των οποίων και οι νηπιαγωγοί. Προκηρύσσει την πρόσληψη, μέσω Ο.Α.Ε.Δ., 600 νηπιαγωγών, με σύμβαση 6 ή 7 μηνών και μισθό από 427 έως 490 ευρώ, που αποδίδεται με την ολοκλήρωση του προγράμματος και δεν προσμετρείται ως συντάξιμος χρόνος. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως η πρόσληψη εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία από άλλο φορέα, πλην του Υπουργείου Παιδείας, είναι παράνομη και αντισυνταγματική. Κανείς άλλος πλην αυτού δεν μπορεί να κάνει προσλήψεις εκπαιδευτικών στα Δημόσια Σχολεία. Το θέμα που \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"άνοιξε\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" είναι ιδιαίτερα σοβαρό, αφού είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της εκπαίδευσης, μετά το Σύνταγμα του 1911, που γίνεται προσπάθεια καταστρατήγησης του τρόπου πρόσληψης εκπαιδευτικών. Δεν πρόκειται όμως για ακόμη ένα μπάλωμα στη ρακένδυτη εκπαίδευση, είναι μια ενέργεια, που επιχειρεί να εγκαινιάσει μια νέα μορφή εργασιακής σχέσης στο χώρο της εκπαίδευσης, μια ενέργεια σκόπιμη και μελετημένη. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καταγγέλλει την παράνομη αυτή ενέργεια, την ισοπέδωση των εκπαιδευτικών, την διάλυση της εκπαίδευσης!! Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καταγγέλλει την πολιτική των αντιφάσεων, της προχειρότητας, της αναξιοκρατίας της μετατροπής της εκπαίδευσης σε εποχικό εμπορικό προϊόν!! Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ: • Την κάλυψη όλων των κενών με προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών νηπιαγωγών, μέσω του Υπουργείου Παιδείας. • Την άμεση κατάργηση αυτών των προγραμμάτων και τη μεταφορά των σχετικών πιστώσεων στο Υπουργείο Παιδείας. Ολόκληρος ο κλάδος, με τους αγώνες του, σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψει την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και τη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Παράλληλα θα αξιοποιήσει όλα τα νομικά μέσα, έτσι ώστε να γίνει σαφές και στα στελέχη εκπαίδευσης ( Περ. Δ/ντές, Δ/ντές Εκπαίδευσης ) πως τυχόν αποδοχή τέτοιων προσλήψεων είναι παράνομη και αντισυνταγματική με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Θα είμαστε μπροστά στον αγώνα ενάντια στη διάλυση του Δημόσιου σχολείου !! Θα είμαστε μπροστά στην διεκδίκηση μιας αναβαθμισμένης προσχολικής εκπαίδευσης !! Από τη Γραμματεία της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ o3JLotn9Jw4 Διαβάστε περισσότερα: Προγράμματα ΟΑΕΔ για «κοινωφελή εργασία» στην Προσχολική Αγωγή. Κάτω τα χέρια από το Δημόσιο Νηπιαγωγείο
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 
Η προσχολική εκπαίδευση όμηρος της πολιτικής που εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από τακτικές απαξίωσης, πληρώνει για ακόμη μια φορά μεγάλο τίμημα. Οι μηδενικοί διορισμοί και οι ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών δημιούργησαν τεράστιο αριθμό κενών στα νηπιαγωγεία.
Τα εκατοντάδες αυτά κενά, που εξακολουθούν να υπάρχουν μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη, υποβαθμίζουν και οδηγούν στην αναστολή λειτουργίας δεκάδες νηπιαγωγεία, αποκλείοντας χιλιάδες προνήπια από το δημόσιο σχολείο ενώ ταυτόχρονα, ολοήμερα τμήματα δεν λειτουργούν οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες και όλα αυτά εξαιτίας της μη πρόσληψης του απαραίτητου αριθμού Νηπιαγωγών, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά.
Μέσα σε αυτό το κλίμα της υποβάθμισης της εκπαίδευσης και του ευτελισμού της ζωής των νηπιαγωγών, ένα νέο χτύπημα πάει να δώσει τη χαριστική βολή στις εργασιακές σχέσεις στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο. Το Υπουργείο επιχειρεί να εφαρμόσει μια νέα φόρμουλα για την κάλυψη των κενών, «αξιοποιώντας» χρηματοδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ, για την καταπολέμησης της ανεργίας σε διάφορες ειδικότητες, μεταξύ των οποίων και οι νηπιαγωγοί. Προκηρύσσει την πρόσληψη, μέσω Ο.Α.Ε.Δ., 600 νηπιαγωγών, με σύμβαση 6 ή 7 μηνών και μισθό από 427 έως 490 ευρώ, που αποδίδεται με την ολοκλήρωση του προγράμματος και δεν προσμετρείται ως συντάξιμος χρόνος.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως η  πρόσληψη εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία από άλλο φορέα, πλην του Υπουργείου Παιδείας, είναι παράνομη και αντισυνταγματική. Κανείς άλλος πλην αυτού δεν μπορεί να κάνει προσλήψεις εκπαιδευτικών στα Δημόσια Σχολεία. Το θέμα που άνοιξε είναι ιδιαίτερα σοβαρό, αφού είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της εκπαίδευσης, μετά το Σύνταγμα του 1911, που γίνεται προσπάθεια καταστρατήγησης του τρόπου πρόσληψης εκπαιδευτικών.
Δεν πρόκειται όμως για ακόμη ένα μπάλωμα στη ρακένδυτη εκπαίδευση, είναι μια ενέργεια, που επιχειρεί να εγκαινιάσει μια νέα μορφή εργασιακής σχέσης στο χώρο της εκπαίδευσης, μια ενέργεια σκόπιμη και μελετημένη.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καταγγέλλει την παράνομη αυτή ενέργεια, την ισοπέδωση των εκπαιδευτικών, την διάλυση της εκπαίδευσης!!
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καταγγέλλει την πολιτική των αντιφάσεων, της προχειρότητας, της αναξιοκρατίας της μετατροπής της εκπαίδευσης σε εποχικό εμπορικό προϊόν!!
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ:
•          Την κάλυψη όλων των κενών με προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών νηπιαγωγών, μέσω του Υπουργείου Παιδείας.
•          Την άμεση κατάργηση αυτών των προγραμμάτων και τη μεταφορά των σχετικών πιστώσεων στο Υπουργείο Παιδείας.
Ολόκληρος ο κλάδος, με τους αγώνες του, σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψει την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και τη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Παράλληλα θα αξιοποιήσει όλα τα νομικά μέσα, έτσι ώστε να γίνει σαφές και στα στελέχη εκπαίδευσης ( Περ. Δ/ντές, Δ/ντές Εκπαίδευσης ) πως τυχόν αποδοχή τέτοιων προσλήψεων είναι παράνομη και αντισυνταγματική με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Θα είμαστε μπροστά στον αγώνα ενάντια στη διάλυση του Δημόσιου σχολείου !!
Θα είμαστε μπροστά στην διεκδίκηση μιας αναβαθμισμένης προσχολικής εκπαίδευσης !!


 Από τη Γραμματεία της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 
Η προσχολική εκπαίδευση όμηρος της πολιτικής που εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από τακτικές απαξίωσης, πληρώνει για ακόμη μια φορά μεγάλο τίμημα. Οι μηδενικοί διορισμοί και οι ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών δημιούργησαν τεράστιο αριθμό κενών στα νηπιαγωγεία.
Τα εκατοντάδες αυτά κενά, που εξακολουθούν να υπάρχουν μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη, υποβαθμίζουν και οδηγούν στην αναστολή λειτουργίας δεκάδες νηπιαγωγεία, αποκλείοντας χιλιάδες προνήπια από το δημόσιο σχολείο ενώ ταυτόχρονα, ολοήμερα τμήματα δεν λειτουργούν οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες και όλα αυτά εξαιτίας της μη πρόσληψης του απαραίτητου αριθμού Νηπιαγωγών, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά.
Μέσα σε αυτό το κλίμα της υποβάθμισης της εκπαίδευσης και του ευτελισμού της ζωής των νηπιαγωγών, ένα νέο χτύπημα πάει να δώσει τη χαριστική βολή στις εργασιακές σχέσεις στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο. Το Υπουργείο επιχειρεί να εφαρμόσει μια νέα φόρμουλα για την κάλυψη των κενών, «αξιοποιώντας» χρηματοδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ, για την καταπολέμησης της ανεργίας σε διάφορες ειδικότητες, μεταξύ των οποίων και οι νηπιαγωγοί. Προκηρύσσει την πρόσληψη, μέσω Ο.Α.Ε.Δ., 600 νηπιαγωγών, με σύμβαση 6 ή 7 μηνών και μισθό από 427 έως 490 ευρώ, που αποδίδεται με την ολοκλήρωση του προγράμματος και δεν προσμετρείται ως συντάξιμος χρόνος.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως η  πρόσληψη εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία από άλλο φορέα, πλην του Υπουργείου Παιδείας, είναι παράνομη και αντισυνταγματική. Κανείς άλλος πλην αυτού δεν μπορεί να κάνει προσλήψεις εκπαιδευτικών στα Δημόσια Σχολεία. Το θέμα που άνοιξε είναι ιδιαίτερα σοβαρό, αφού είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της εκπαίδευσης, μετά το Σύνταγμα του 1911, που γίνεται προσπάθεια καταστρατήγησης του τρόπου πρόσληψης εκπαιδευτικών.
Δεν πρόκειται όμως για ακόμη ένα μπάλωμα στη ρακένδυτη εκπαίδευση, είναι μια ενέργεια, που επιχειρεί να εγκαινιάσει μια νέα μορφή εργασιακής σχέσης στο χώρο της εκπαίδευσης, μια ενέργεια σκόπιμη και μελετημένη.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καταγγέλλει την παράνομη αυτή ενέργεια, την ισοπέδωση των εκπαιδευτικών, την διάλυση της εκπαίδευσης!!
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καταγγέλλει την πολιτική των αντιφάσεων, της προχειρότητας, της αναξιοκρατίας της μετατροπής της εκπαίδευσης σε εποχικό εμπορικό προϊόν!!
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ:
•          Την κάλυψη όλων των κενών με προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών νηπιαγωγών, μέσω του Υπουργείου Παιδείας.
•          Την άμεση κατάργηση αυτών των προγραμμάτων και τη μεταφορά των σχετικών πιστώσεων στο Υπουργείο Παιδείας.
Ολόκληρος ο κλάδος, με τους αγώνες του, σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψει την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και τη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Παράλληλα θα αξιοποιήσει όλα τα νομικά μέσα, έτσι ώστε να γίνει σαφές και στα στελέχη εκπαίδευσης ( Περ. Δ/ντές, Δ/ντές Εκπαίδευσης ) πως τυχόν αποδοχή τέτοιων προσλήψεων είναι παράνομη και αντισυνταγματική με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Θα είμαστε μπροστά στον αγώνα ενάντια στη διάλυση του Δημόσιου σχολείου !!
Θα είμαστε μπροστά στην διεκδίκηση μιας αναβαθμισμένης προσχολικής εκπαίδευσης !!


 Από τη Γραμματεία της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ